PRP ( PLATELET-RICH PLASMA) – Terapia vampir

Terapia cu plasma autologa bogata in trombocite, numita si “terapia vampir” consta in injectarea de plasma proprie, pe zonele afectate de caderea parului. Plasma bogata in trombocite contine o varietate de factori de crestere, acestea avand capacitatea de a  stimulara cresterea si regenerarea firelor de par. 

Este indicata atat in tratamentul caderii temporare de par (effluvium telogen) cat si in cazul alopeciei androgenetice sau dupa efectuarea unui transplant de par.

 Procedura dureaza aproximativ 30 de minute si consta in 3 pasi: se recolteaza sange venos de la pacient folosind un kit special, apoi sangele recoltat se centrifugheaza pentru a separa plasma de celulele rosii , iar in final plasma bogata in trombocite si factori de crestere se injecteaza in zona afectata de cadere de par, cu ajutorul unui ac fin.

Dupa procedura, disconfortul resimtit este minim (usoara senzatie de presiune sau sensibilitate la nivelul scalpului care dispare in scurt timp).

Utilizand plasma proprie, riscul de reactii adverse este minim. Se contraindica efectuarea terapiei in cazul pacientilor cu infectii active, boli hematologice, tumori maligne, in caz de sarcina si alaptare.

Sunt necesare 3-6 sedinte la interval de 4-6 saptamani, apoi intretinere la 3-6 luni, in functie de indicatie. Pentru un rezultat optim, PRP se poate asocia cu alte tratamente specifice formei de cadere de par.