Tehnica FUE
Introducere
Tehnica FUE este cea mai modernă metodă de recoltare a foliculilor de păr, în vederea efectuării unui transplant de păr. Aceasta implică extragerea separată a unităților foliculare din zona donatoare a pacientului.
Despre FUE (Follicular Unit Extraction)
Față de tehnicile mai vechi de extragere (FUT - tehnica strip), FUE a eliminat necesitatea unei incizii liniare pentru obținerea unităților foliculare și permite transplantarea acestora cu ușurință, fără cicatrici inestetice sau disconfort fizic și emoțional pentru pacient.
Tehnica FUT implică o cicatrice pe scalp, poate poate necesită o corecție printr-o nouă procedură chirurgicală sau prin micropigmentare.
SmartGraft, prin tehnica robotizată FUE, extrage și implantează automat unitățile foliculare, evitând secționarea foliculilor - principala eroare ce duce la eșecul unui transplant de păr. În cazul FUE, există un risc 0 de secționare a unităților foliculare, în timp ce tehnica FUT înregistrează rate de 50 - 70% de astfel de erori. În tehnica FUE, unitățile foliculare sănătoase sunt extrase direct din zona donoare a pacientului și sunt implantate cu precizie, cu ajutorul tehnologiei Sapphire Pen.
Mod de acțiune
Procesul FUE implică o serie de pași:
- o incizie circulară (cu diametrul de 0,7 mm-0,8 mm) în jurul fiecărei unități foliculare;
- extracția unității foliculare;
- implantarea acesteia.
Metoda FUE permite medicilor să recolteze unități foliculare individuale, asigurând în același timp minimul de deteriorare periferică a zonelor donoare.
De asemenea, tehnica presupune mai multă precizie în recoltare, densitate mai mare a părului implantat, vindecare rapidă, cu rezultate naturale și de lungă durată.
Cine poate sa beneficieze de tratament ?
Procedura se adresează celor ce au alopecie sau prezinta rarefierea parului la nivelul scalpului, al bărbii sau sprâncenelor, și care își doresc corectarea acestui lucru printr-o procedură minim invazivă, de ultimă generație.
DETALII INTERVENȚIE
ÎNAINTE DE INTERVENȚIE:
- Recoltarea unităților foliculare nu presupune pregătiri speciale ale pacientului;
- Pentru a diminua riscul de vânătăi sau de hematom trebuie oprit tratamentul cu anticoagulante sau antiinflamatoare ( Aspirină, Ibuprofen) conform indicatiilor medicului.
PRECAUȚII:
Informați medicul în caz de boli acute (herpes sau alte afecțiuni), tratamente care fluidifică sângele, tratament cu anti-inflamatoare etc.
INTEVENȚIA:
- Intervenția este minim invazivă și, în general, nedureroasă;
- Procedura se face sub anestezie locală, în sistem ambulator, și nu necesită întreruperea activităților uzuale ale pacienților.
REZULTATE:
- Unitățile foliculare vor fi extrase și depozitate într-un container cu temperatură și umiditate controlate, pentru a mări și asigura viabilitatea la calitate maximă a grefei.
- Extragerea foliculară funcționează la nivel microscopic, fiind extrași de la 1 - 4 foliculi o dată
- Cicatricile post-extracție sunt minimale.
DUPĂ INTERVENȚIE:
- Zona receptoare, acolo unde s-a realizat implantarea, poate fi ușor tumefiată, și eritematoasă;
- Este foarte posibil ca în primele 10 zile de după intervenție să apară cruste la nivelul scalpului;
- Activitățile obișnuite pot fi reluate la scurt timp după transplantarea unităților foliculare, cu limitările indicate de medicul specialist.
RECOMANDĂRI:
- Evitați bazinul de înot, sauna și expunerea directă la soare pentru 15 - 30 zile după intervenție;
- Se recomandă evitarea activităților fizice intense în primele 1 - 2 luni după transplant;
- Urmați recomandările medicului privind administrarea de antibiotic, pentru evitarea eventualelor infecții, dar și a anti-inflamatoarelor prescrise;
- Reveniți la controlul medical atunci când acesta v-a fost recomandat.
COMPLICAȚII posibile:
- inflamarea scalpului și a feței;
- posibile infecții;
- vindecarea deficitară a zonei donatoare.
CONTRAINDICAȚII:
- Discutați cu medicul dumneavoastră dacă aveți cunoștință de alergii medicamentoase.
