Implant sprâncene
Introducere
Implantul de sprâncene este o soluție viabilă pentru acele persoane care au goluri la nivelul sprâncenelor, sau cărora nu le mai cresc fire de par, în urma pensatului excesiv, persoanelor care au nevoie de intervenții de reconstrucție a zonei sprâncenelor ca urmare a unui accident sau care, pur și simplu, își doresc un aspect diferit al acestora.
Pași în transplantul de sprâncene
- Consultația inițială - Consultul inițial presupune revizuirea atentă a istoricului fiecărui pacient, examinarea clinica a sprâncenelor si cu ajutorul dermatoscopului. În cadrul acestei consultatii se va identifica o eventuala cauza a pierderii parului din această zonă.
- Diagnosticarea - Unele dintre cauzele ce stau la baza căderii părului sunt temporare, în timp ce altele sunt cronice și se pot accentua în timp. Diagnosticarea corectă poate impune un tratament specific, dar și prognoza care este probabilitatea progresiei și viteza de progresie a acesteia.
- Planul de tratament - Tratamentul poate include intervenții chirurgicale, non-chirurgicale și cosmetice, și este bazat pe cele mai recente studii in domeniu.
- Transplantul propriu-zis
- Folosind metoda FUE (Follicular Unit Extraction), foliculii de păr vor fi extrași din acele regiuni ale scalpului în care părul este sănătos și neafectat de alopecie;
- Materialul folicular este colectat, sortat și depozitat într-un mediu (container) cu temperatură și umiditate controlate, pentru a mări și asigura viabilitatea la calitate maximă a grefei;
- Cele mai bune resurse foliculare ale scalpului vor fi folosite și implantate cu precizie în zona bărbiei, cu ajutorul implanterului SmartGraft.
Despre SmartGraft
SmartGraft este un sistem robotizat pentru transplant de păr dezvoltat de o echipă de medici specialiști și experți în inginerie, care:
- Asigură viabilitatea maximă a grafturilor extrase;
- Garantează cicatrici minimale;
- Reduce disconfortul și sângerările experimentate de pacienți;
- Implică o recuperare și vindecare rapidă;
- Are rezultate rapide, de lungă durată și naturale;
DETALII INTERVENȚIE
ÎNAINTE DE INTERVENȚIE:
- Transplantul de păr nu presupune pregătiri speciale ale pacientului;
- Este o intervenție minim invazivă (firele sunt implantate în derm), nu impune restricții legate de vârstă sau de alte afecțiuni medicale de care poate suferi pacientul.
- Pentru a diminua riscul de vânătăi sau de hematom trebuie oprit tratamentul anticoagulant cu antiinflmatoare, cu cateva zile înaintea intervenției, conform indicatiilor medicului.
PRECAUȚII:
Informați medicul în caz de boli acute (herpes sau alte afecțiuni), tratamente care fluidifică sângele, tratament cu antiinflamatoare etc.
INTEVENȚIA:
- Intervenția este minim invazivă și, în general, nedureroasă;
- Procedura se face sub anestezie locală, în sistem ambulatoriu, și nu necesită întreruperea activităților uzuale ale pacienților.
- Transplantul de păr este o intervenție care durează, aproximativ 2-3 ore.
REZULTATE:
- Recuperarea postoperatorie implică exfolierea temporară a zonei sprâncenelor, apariția unor cruste, si modificari de culoare ale pielii;
- Părul recent implantat va cădea
- În următoarele 6 - 10 săptămâni, foliculii implantați vor produce fire de păr noi;
- Creșterea completă a părului survine la 9 până la 12 luni post-transplant.
DUPĂ INTERVENȚIE:
- Zona unde s-a realizat implantarea, poate fi ușor tumefiată, și eritematoasă;
- Este foarte posibil ca în primele 10 zile de după intervenție să apară cruste la nivelul scalpului (zona donoare);
- Activitățile obișnuite pot fi reluate la scurt timp după transplantul de păr, cu limitările indicate de medicul specialist.
RECOMANDĂRI:
- Evitați bazinul de înot, sauna și expunerea directă la soare pentru 15 - 30 zile după intervenție;
- Se recomandă evitarea activităților fizice intense în primele 1 - 2 luni după transplant;
- Urmați recomandările medicului privind administrarea de antibiotic, pentru evitarea eventualelor infecții, dar și a antiinflamatoarelor prescrise;
- Reveniți la controlul conform indicatiilor medicului.
COMPLICAȚII posibile:
- inflamarea scalpului și zonei sprâncenelor;
- infecții;
- vindecarea deficitară a zonei donatoare.
CONTRAINDICAȚII:
- Nu se recomandă intervenția chirurgicală în caz de sarcină și alăptare;
- Discutați cu medicul dumneavoastră dacă aveți cunoștință de alergii medicamentoase.
