Lifting facial linia mandibulară
Introducere
Liftingul permite îndepărtarea excesului de piele, atunci când aceasta are un aspect flasc, căzut și lipsit de elasticitate.
Despre intervenție
Scopul primar al liftingului facial este îndepărtarea excesului tegumentar din zona feței, repoziționarea corectă și armonioasă a pielii, odată cu o eventuală scurtare musculară. Odată efectuați acești pași, pacienții remarcă o întinerire a aspectului fizic cu până la zece ani.
Mod de acțiune
Există o serie de factori de luat în considerare atunci când se optează pentru o intervenție de lifting.
- Musculatura: odată cu trecerea timpului, prin contracțiile repetate, unii mușchi devin prea relaxați și slăbiți, în timp ce alții pot fi prea tonici, din acest contrast rezultând linii fine, precum cele din jurul ochilor sau a gurii;
- Factorul cutanat: pielea își pierde fermitatea ca rezultat al acțiunii nocive a soarelui sau a fumatului. Își pierde elasticitatea, hidratarea, apar pliuri cutanate, influențând țesuturile subcutanate și mușchii din zona facială;
- Grăsimea din zona feței: Grăsimea de pe față poate scădea în volum sau să își schimbe inestetic poziția. Lipoatrofia are ca efect o schimbare dramatică la nivelul feței, aceasta putând părea emaciată sau lipsită de volum.
În cadrul intervenției, tegumentul în exces va fi excizat, pielea gâtului va fi ridicată, grăsimea localizată este aspirată, intervenția finalizându-se cu fixarea pielii cu diverse tipuri de adezive și suturi.
Procedura este adesea efectuată împreună cu tratamente minim invazive, așa cum sunt injectarea cu botox sau alte metode non-chirurgicale de lifting.
Cine poate sa beneficieze de tratament ?
Procedura este recomandată bărbaților și femeilor cu vârste peste 35 - 40 ani care își doresc un aspect vizibil întinerit, prin îndepărtarea excesului tegumentar din zona feței, repoziționarea corectă și armonioasă a pielii.
Această intervenție nu schimbă forma feței, ci restaurează structurile anatomice ale părții inferioare ale acesteia, precum și ale gâtului.
DETALII INTERVENȚIE
ÎNAINTE DE INTERVENȚIE:
- Un consult pre-operator este necesar înainte de operație;
- Consultarea cu un medic anestezist este obligatorie, de asemenea, cu 48 de ore înainte de intervenție;
- Trebuie întrerupt tratamentul cu medicație anticoagulantă cu 3 săptămâni înainte de intervenția chirurgicală, cu acordul medicului curant.
- Se recomandă renunțarea la fumat cel puțin o lună înainte și cel puțin 2 săptămâni după intervenția chirurgicală.
PRECAUȚII:
Informați medicul în caz de boli acute (herpes sau alte afecțiuni), tratamente care fluidifică sângele, tratament cu antiinflamatoare etc.
INTERVENȚIA:
- Procedura de lifting facial poate dura între 1- 4 ore, în funcție de complexitatea cazului și de specificul fiecărui pacient;
- O spitalizare de 24-48 de ore poate fi necesară.
REZULTATE:
- Aspectul final va fi vizibil la 2 - 3 luni după intervenție;
- Cicatricile vor avea un aspect roz și vor fi palpabile la atingere, ele dispărând după a șasea lună de la operație;
- Operația de lifting corectează și restaurează, însă, odată cu procesul normal de îmbătrânire, este posibil ca o a doua intervenție de acest tip să fie necesară (după aproximativ zece ani).
DUPĂ INTERVENȚIE:
- De regulă,pacienții pot reveni acasă în prima zi după operație;
- Edemele și vânătăile sunt normale, ele se retrag treptat în primele 2 săptămâni de recuperare;
- Pacienții pot experimenta o senzație de tensiune, uneori dureroasă, la nivelul urechilor și al gâtului;
RECOMANDĂRI:
- Se recomandă evitarea activităților sportive intense timp de 14 zile după intervenție, dar și expunerea la temperaturi ridicate (saună, duș fierbinte)
COMPLICAȚII:
- Tumefieri, edeme și echimoze;
- Senzație de tensiune la nivelul inciziilor și a gâtului, furnicături, arsură, sau, din contră, de amorțeală a zonei tratate;
- Infecții.
Toate acestea sunt normale în primele săptămâni de la operație, însă, dacă una sau mai multe dintre acestea persistă, contactați medicul dvs chirurg.
CONTRAINDICAȚII:
- Nu se recomandă intervenția chirurgicală în caz de sarcină și alăptare;
- Discutați cu medicul dumneavoastră dacă suferiți de alergii medicamentoase.