Articole Dermato-Venerologie

Melanomul

Melanomul, cel mai agresiv tip de cancer de piele, se dezvoltă din celulele care produc melanină (pigmentul ce conferă culoarea tegumentului), numite melanocite. Melanomul poate fi localizat, în unele cazuri, și la nivelul ochilor, mucoaselor si ganglionilor.

Citeşte mai mult

Psoriazis

Psoriazisul este o afecțiune dermatologică cronică, care consta in proliferarea mai rapida a celulelor pielii. Se formează astfel placi rosiatice cu scuame pe suprafata ce cauzează mâncărime, disconfort emoțional și fizic si in unele cazuri chiar limitarea activitatilor cotidiene.

Citeşte mai mult

Pitiriazisul rozat Gibert

Pitiriazisul rozat este o eruptie cutanata sub forma de placi si placarde rosiatice de diferite dimensiuni, de cele mai multe ori localizata la nivelul toracelui, ce afectează toate grupele de vârstă, cu preponderență la copiii și adulții tineri, persistand 6 - 8 si in unele cazuri chiar pana la 12 săptămâni. Pitiriazisul rozat nu este o boală contagioasă.

Citeşte mai mult

Dermatoscopia

Dermatoscopia este o metodă neinvazivă utilizata in diagnosticarea leziunilor nepigmentare si mai ales a leziunilor pigmentare de la nivelul pielii. Aceasta investigatie are un rol esential în identificarea precoce a diverselor forme de cancer cutanat.

Citeşte mai mult